11:00

Arboga Södra IF P06 Svart

Referat: Västerås IK P06:1 Gul - Arboga Södra IF P06 Svart

Arboga stod för motståndet idag och det blev en jämn och spelmässigt riktigt bra match från båda lagen. Publiken bjöds på hög nivå av fotboll från både VIK och Arbogas killar i en på flera sätt ”het” tillställning.
Våra killar inledde första 25 minuterna av matchen med riktigt fint spel och en hög press på Arboga där vi hade god kontroll på matchen och inte gav motståndarna många chanser. Tyvärr hade vi inte marginalerna på vår sida i avsluten samtidigt som deras målvakt gjorde flera fina ingripanden. Första halvlek blev i våra ögon lite orättvist mållös.
I andra halvlek inledde vi piggt men tappade gradvis spelet vi hade i första halvlek. Det blev mer av dribblande med blicken ner i backen än av rörelse, blicken upp och snabba korta passningar. Arboga var effektiva i de chanser de fick och kunde lite snöpligt ta ledningen med 0-1. Vi gav dock inte upp utan kunde efter en bra period trycka in kvitteringen samtidigt som vi hade ett flertal chanser till ledning. Orken tröt dock för båda lagen vilket öppnade upp för ett mer böljande kontringsspel som Arboga behärskade bäst idag.
I eftersnacket var vi överens om att vi behöver bli lite mer ”egoistiska” i straffområdet och ta chanserna till avslut när vi får dem samtidigt som alla i anfallet måste vara med på returer som kan uppstå. Vi tar med oss en väl utförd första halvlek där spelet flöt fint mellan lagdelarna och alla fick vara delaktiga. Vi tar också med oss ett sportsligt uppförande och en vilja att inte ge upp även när målen går åt fel håll och värmen tar ut sin rätt. Bra match killar!!